Ma egy roppant
egyszerű salátaötletem támadt. Biztos vagyok benne, hogy már sokan hallottatok
róla, sőt… Minden kritériumnak megfelel: gyorsan elkészíthető, könnyed,
egészséges étel:
Görögsali, ahogy
én készítem
HOZZÁVALÓK:
2 személyre
·
jégsaláta
tetszés szerint – ez az alap
·
2 evőkanálnyi, apró kockára vágott, sült pirospaprika
(ezt lehet készen kapni konzerv változatban is, nagyon finom ízű) vagy
természetesen lehet nyers is
·
2
evőkanálnyi apró kockára vágott uborka
·
2
evőkanálnyi konzervkukorica
·
néhány
szem fekete és zöld olívabogyó
·
pár
szem koktélparadicsom
·
100 g
kisebb-nagyobb darabokra morzsolt Feta sajt vagy szoktam juhtúrót is használni
vagy, ha valaki szereti a Gorgonzola markáns ízét, azt is bátran be lehet
vállalni
·
1-2
kiskanálnyi olívaolaj vagy tökmagolaj (gazdag ízt ad)
·
a díszítéshez:
őrölt színes bors, 1 kiskanálnyi apróra vágott, friss petrezselyem zöldje
·
néhány
vékony karika lilahagyma vagy újhagyma vagy apróra vágott metélőhagyma
ELKÉSZÍTÉSE:
Szerintem ezt
tovább tart leírni, mint elkészíteni… Szóval készíthetjük, adagolhatjuk a hozzávalókat két
külön tányérra, vagy kerítünk egy pofás kis tálat és arra elrendezzük az
alaposan megmosott és feltépkedett jégsalátát. Ízlésesen – mert hisz a látvány
is éppoly fontos, mint az ízek - ráhalmozzuk az apró kockára vágott paprikát és
uborkát. Ez a két hozzávaló nekem kissé harsány ízű, ezért szoktam őket jól
felaprítani, hogy : egyrészt, a kukoricaszemeknél nehogy már nagyobbak
legyenek; másrészt, ha apróbbak, akkor kissé háttérbe szorul az a harsány,
nyers modoruk. Nos, ha a ’nagylegényeket’ megszelídítettük, jöhetnek a többiek
is a salátaágyra szép sorjában. …és hoppá, készen is lennénk? Hát persze!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése