2014. április 2., szerda

Görögsali







Ma egy roppant egyszerű salátaötletem támadt. Biztos vagyok benne, hogy már sokan hallottatok róla, sőt… Minden kritériumnak megfelel: gyorsan elkészíthető, könnyed, egészséges étel:
Görögsali, ahogy én készítem
HOZZÁVALÓK:
2 személyre
·         jégsaláta tetszés szerint – ez az alap
·          2 evőkanálnyi, apró kockára vágott, sült pirospaprika (ezt lehet készen kapni konzerv változatban is, nagyon finom ízű) vagy természetesen lehet nyers is
·         2 evőkanálnyi apró kockára vágott uborka
·         2 evőkanálnyi konzervkukorica
·         néhány szem fekete és zöld olívabogyó
·         pár szem koktélparadicsom
·         100 g kisebb-nagyobb darabokra morzsolt Feta sajt vagy szoktam juhtúrót is használni vagy, ha valaki szereti a Gorgonzola markáns ízét, azt is bátran be lehet vállalni
·         1-2 kiskanálnyi olívaolaj vagy tökmagolaj (gazdag ízt ad)
·         a díszítéshez: őrölt színes bors, 1 kiskanálnyi apróra vágott, friss petrezselyem zöldje
·         néhány vékony karika lilahagyma vagy újhagyma vagy apróra vágott metélőhagyma
 
ELKÉSZÍTÉSE:
Szerintem ezt tovább tart leírni, mint elkészíteni… Szóval  készíthetjük, adagolhatjuk a hozzávalókat két külön tányérra, vagy kerítünk egy pofás kis tálat és arra elrendezzük az alaposan megmosott és feltépkedett jégsalátát. Ízlésesen – mert hisz a látvány is éppoly fontos, mint az ízek - ráhalmozzuk az apró kockára vágott paprikát és uborkát. Ez a két hozzávaló nekem kissé harsány ízű, ezért szoktam őket jól felaprítani, hogy : egyrészt, a kukoricaszemeknél nehogy már nagyobbak legyenek; másrészt, ha apróbbak, akkor kissé háttérbe szorul az a harsány, nyers modoruk. Nos, ha a ’nagylegényeket’ megszelídítettük, jöhetnek a többiek is a salátaágyra szép sorjában. …és hoppá, készen is lennénk? Hát persze!!!
 
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése