Munkából
hazajövet ezek jártak a fejemben. Mindet szeretem. Zsíroskenyeret már
nagyon-nagyon régen nem ettem...talán ma sem fogok. Crostini?!... az a kicsike
pirítós valamicskével a tetején? Nem! Bruschetta lesz.... ő a nyertes!!!
Méghozzá sült paprikás feltéttel: elképzeltem a színeket, az ízeket és
azt, amint a rusztikus, pirított, picit olívaolajas, enyhén fokhagymás kenyérszeletbe
harapok... a kenyér roppan a fogaim közt és már éreztem is a puha sült
paprika édeskés ízét keveredve a balzsamecet savanykásságával, a bazsalikom
üdeségét. Igen! Nekem EZ kell!!!
Igaz, hogy az olaszok ezt előételnek
fogyasztják, de nekünk egy könnyű estebédnek tökéletesen megfelel ...És már
mentem is a gyűjtögető körutamra, hogy összeszedjem a
HOZZÁVALÓKat:
·
4
ciabatta cipó (vagy rusztikusabb kenyér is megteszi)
·
1 vastag
húsú pirospaprika,1 sárga paprika
·
1
kicsi fej hagyma
·
Só,
bors, olívaolaj, fokhagyma, balzsamecet
·
5-8
friss bazsalikomlevél apróra vágva vagy 1 EK szárított is jó lesz
ELKÉSZÍTÉSE:
A ciabatta cipókat
félbevágtam (ha kenyeret használok, akkor azt felszeletelem). Serpenyőben
picike olajon a puha (nem a kérges) felét megpirítottam; (ha
kenyérszeleteket pirítunk, akkor elég az egyik felét) . Enyhén bedörzsöltem
fokhagymával.
A paprikákat
és a hagymát is apró kockára vágtam. Egy másik serpenyőben kevés olívaolajon
magas fokon megpirítottam. Az a cél, hogy a paprikában lévő cukor
kicsit karamellizálódjon, picit barnuljon. Jöhet a só, bors, na meg a bazsalikom;
adtam hozzá 2-3 EK balzsamecetet, elkevertem. Hagytam úgy 4-5 percig fortyogni,
hogy érjenek az ízek! Hmmm, micsoda
illatok! Pár perc az egész! Kis kóstolás... Teljesek az ízek? Naná!
Elő a ropogós
ciabattával! Rátettem egy evőkanálnyit a paprikás feltétből, annak
tetejére még raktam egy darabka
mozzarellát és egy szem olívabogyót...és igen, a képzeletből valóság lett!
Mondhatom, nagyon jót ettünk belőle! Ezt érdemes kipróbálni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése