2016. június 7., kedd

Tepsis mediterrán csirkemell




Ez a recept annyira friss, hogy még szinte ropog. Ma álmodoztam róla, s el is készítettem…
Most, hogy óvatosan, de biztosan közelít a nyár, ma úgy gondoltam, hogy mediterrán hangulatú és ízvilágú ételt kell készítenem. A zöldségek színkavalkádját, a fűszerek és a hús finom harmóniája igazi nyári kedvenccé teszik ezt az egyszerűen és gyorsan elkészíthető, egészséges és könnyű fogást.

HOZZÁVALÓK:
kb. 4 személyre
HÚS:
·         800-1000 g csirkemell 8 szeletre vágva
·         szalonna – a spékeléshez
·         csirkéhez való fűszerkeverék – én gyrososat használtam
ZÖLDSÉGEK:
·         1-1 vastag húsú piros , sárga és zöld paprika 2x3 cm-es darabokra vágva
·         1 -1 fej vörös- és lilahagyma cikkekre vágva
·         2-4 szál újhagyma karikázva
·         3-4 gerezd fokhagyma zúzva
·         6-8 fej friss csiperkegomba - felnegyedelve
·         4-5 szem paradicsom rusztikusabb darabokra vágva (vagy hámozott paradicsom konzerv formában)
·         1-1 marék zöld és fekete olívabogyó
·         1TK szárított bazsalikom
·         1TK szárított oregánó
·         1 MK provance-i fűszerkeverék
·         só, bors – ízlés szerint
·         2-3 EK olívaolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
1.       A csirkemelleket tetszőleges szeletekre vágjuk, beirdaljuk, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és félretesszük.
2.       A zöldségeket feldaraboljuk, sózzuk, fűszerezzük, olajozzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük.
3.       A zöldségágyra rápakoljuk a fűszerezett csirkemelleket, majd a beirdalásokat vékony szalonnacsíkokkal spékeljük.

4.       180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

Friss, ropogós cipóval, egy pohár jófajta sörrel isteni!