HOZZÁVALÓK:
·
4
csirkemellfilé
·
8
szelet Prosciutto vagy Schwarzwald sonka
·
4
szelet Fontina sajt, de mivel ezt nálunk nem sűrűn kapni, a Gouda is
tökéletesen megfelel
·
liszt,
tojás+pici tej, prézli – a panírozáshoz
·
só
·
olaj
·
vaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A csirkemellfiléket
hosszában bevágjuk (de ne vágjuk át teljesen, ha lehet...de ha már megtörtént, az
sem tragédia). Tehát a bevágott húst szétnyitjuk, enyhén sózzuk
...és
kiklopfoljuk, magyarán szólva laposra verjük, de fogjuk vissza magunkat, nehogy
elszaladjon velünk a ló...akarom
mondani a klopfoló, vigyázzunk, hogy a hússzeletek ki ne szakadjanak!
Na igen... már itt jelen van az olasz virtus, a lendület... Félretéve a viccet
egy pillanatra - azért kell, hogy a hús finom vékony legyen, mert nem
akarjuk, hogy túlságosan domináljon a többi hozzávalóval szemben. Ezután
nem marad más hátra, minthogy a szintén elegánsan vékony sonkát és sajtot,
aztán megint sonkát ráhelyezzük a csirkemell bal oldali részére, és a jobb
oldali, üresen maradt felét ráhajtsuk erre a gondosan elrendezett trióra.
Igyekezzük úgy rendezni a belevalókat,
hogy ne lógjanak ki a hústakaró alól. Most pedig a szokásos módon panírozzunk (liszt-tojás+tej+pici só -prézli ;) ), és süssük ki őket – ne túl magas
hőmérsékleten, mindkét oldalról. Ajánlom ezúttal az olajban sütést...Az olajban olvasszunk fel némi kis vajat ( 200 ml olajhoz kb. 30- 40 g vaj), mert a vaj
csodákra képes: isteni finom ízeket és
illatokat csalogat elő, kihozza mindenből a maximumot ...
A csirkehús-
, sonka- és sajtrétegek váltakozása színessé és ízletessé teszi ezt a fogást,
és ha a rétegeket sikerül megfelelően vékonyra készítenünk, egy elegáns és
tetszetős falatot tudunk varázsolni az asztalra egy könnyű és friss saláta, na
meg egy pohár jóféle borocska társaságában.