Szeretjük a fasírozottat vagy a burgert… Előnyére válik, ha tudja az ember lánya, mit rejt a húspogácsa! Nos, ez ilyen! Sovány darált hús és- könnyítésképen- ízes zöldség keveréke. A sovány hús – jelen esetben a csirkemell kicsit száraz,ezért vetettem be egy kis gombát, ami szaftossá és ízesebbé teszi az étket. Ennek a burgernek csak egy nagy problémája van: hamar elfogy. Egyébként meg ízletes, egészséges, alacsony kalóriaértékű, nem nehéz étel, kicsit eltér a megszokottól…Ja-és gyorsan elkészül!
HOZZÁVALÓK:
A burgerhez:
·
500 g
darált csirkemell
·
1
tojás
·
200 g
friss csiperke kisebb darabokra vágva
·
1 fej
apróra vágott hagyma
·
1EK
apróra vágott friss petrezselyemzöldje
·
só,
bors
A morzsához:
·
7-8 szelet ‚Knackebrot‘
·
2 EK
sósmogyoró
·
1 TK
füstölt (őrölt) pirospaprika
·
A
hozzávalókat egy turmixgépben szemcsésítjük, és hozzáadjuk a pirospaprikát.
Ha nem akarunk
ezzel bíbelődni (pedig érdemes), akkor nyugodtan használjunk közönséges
prézlit.
ELKÉSZÍTÉSE:
Egy serpenyőben pici
olajat hevítünk, majd a hagymát kissé megpirítjuk, és hozzáadjuk a gombát,
sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a petrezselyemzöldjét, és addig kevergetjük,
mígnem levet ereszt, és aztán el is fővi a levét. Hűlni hagyjuk.
A darált húshoz
hozzáadjuk a gombás keveréket és a tojást, majd jól összedolgozzuk. Tetszés
szerinti korongokat formálunk belőlük, és a panírmorzsába forgatjuk őket.
Egy nagyobb
tepsit sütőpapírral bélelünk, a papírt vékonyan beolajozzuk, és erre pakoljuk a
húspogácsáinkat, melyeknek a tetejét is beolajozhatjuk.
180 fokra előmelegített
sütőbe küldjük őket. Körülbelül 20-30 perc alatt készre is sülnek.
Kívül aranybarna
és ropogós. Belül szaftos – a gombának köszönhetően. Kellemesen keveredik benne
a mogyoró íze és a paprika enyhén füstös zamata! Érdemes kipróbálni!